Víctor Pedrol

Hola, sóc en Víctor Pedrol.

Després de més de 25 anys dedicant-me a la música, he descobert la Tècnica Alexander que m’ha donat la possibilitat de fer una renovació integral a tots els nivells.

Anem a fer un petit repàs de com he arribat fins aquí!

De petit tocava el violí i als 16 anys vaig començar a tocar la bateria. Al cap d’uns anys de rock i funky la vaig canviar per la pandereta quan vaig descobrir que amb ella podia fer la mateixa funció i que era molt més pràctica: sempre estava a punt de ser tocada i el transport era molt més fàcil (important si no disposes de cotxe).

A partir d’ella vaig descobrir l'acordió diatònic i un món que girava al voltant de la tradició, de les festes populars i dels músics que les amenitzaven: balls folk, cercaviles, caramelles, aplecs...

Si bé vaig aprendre a tocar la pandereta de forma autodidacta, amb el diatònic vaig rebre classes d’en Carles Belda i d’en Daniel Violant, que em van ensenyar molts del secrets d’aquest instrument diabòlic. Amb ell he anat per tots els racons del país amenitzant vetllades i fent ballar a joves i grans.

Vaig evolucionar amb la pandereta coneixent els diferent tipus de panderos que hi ha al món i sobretot a la Mediterrània i aprenent-los a tocar intentant ser el màxim fidel amb l’estil propi de cada contrada gràcies al mestratge d’en Mauricio Molina. Bendir, req, daf, tamburellu o darbuca ja formen part del meu  equipatge habitual.

Pel que fa a la part didàctica, he elaborat un mètode de pandereta catalana i diversos materials didàctics sobre l’acordió diatònic juntament amb la Cèlia Vendrell i l’Albert Nardi. Ja són molts els anys d’experiència com a mestre instrumentista tant de percussió com d’acordió diatònic impartint classes a escoles de música tradicional, cursos de formació permanent per a mestres i tallers per a diferents entitats com ara castellers o bastoners.

Vaig ser mestre d’acordió diatònic i cap de departament de l’Aula de Música Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya del 2005 al 2012. També em vaig diplomar en Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2003.

El 2012 vaig concloure els estudis d'acordió diatònic a l'Escola Superior de Música de Catalunya on vaig descobrir la Tècnica Alexander. Tot seguit vaig iniciar els estudis per a ser mestre de Tècnica Alexander al Centre de Formació de Professorat tat(bcn) de Terrassa que vaig acabar el juny del 2014.

Telèfon: 656697310

Correu: victor@gorramusca.cat